0745 621287 / 0744 516808 / 0760 188338


Home » Bucatarie

Bucatarie

peste_cuptor2

Specialitati culinare

Din propria experienta, din ce am „furat” de prin bucataria lipovenilor si haholilor Deltei si de pe unde am mai umblat si am mai vazut, am incercat sa adunam la un loc ce este specific si spectaculos (a se citi ”plin de savoare locala”) dintre bucatele Deltei si Dunarii. Multi spun ca am reusit. Asteptam si parerea dvs.

Incepem intotdeauna cu o GUSTARE care „sa mearga” la rachiul/tuica/vodca pe care musai sa o ai la indemana dupa ce te-ai intors din balta (stiti: apa trage!).

Regina incontestabila a acestor gustari este SALATA DE ICRE.

Bucatarie Pescareasca

BUCATARIE ROMANEASCA

Sunt si oameni carora nu le place pestele, sau neavand ocazia sa-l manance gatit asa cum trebuie zic ca nu le place (sunt destui care au crezut asta si apoi au plecat cu parerile schimbate). Oricum, pentru acestia si pentru cei care stau mai mult la noi, pentru diversificare, le putem pregati cate ceva din BUCATARIA TRADITIONALA ROMANEASCA. Functie de sezon va propunem urmatoarele:

Aperitive

  • icre de fasole/fasole batuta
  • zacusca/salata vinete
  • salata dobrogeana/bulgareasca
  • platou afumaturi+branzeturi+ceapa/rosii/castraveti

Ciorbe/Borsuri

  • fasole cu afumatura
  • ciolan afumat
  • purcel/vitel/berbecut/miel
  • pui/gaina/rata – cu taitei de casa

Gustari calde

  • bulz muntenesc
  • drob de miel/berbecut
  • carnaciori – ficatei de pasare

Fel de baza

  • tochitura moldoveneasca
  • tochitura vranceana – cu purcel
  • tochitura vranceana – cu pui
  • tochitura vranceana – cu carnaciori
  • pui la ceaun
  • preparate la gratar
  • pui/purcel/vitel/pastrama

Pentru grupurile mai mari, la comanda, le putem pregati si un berbecut intreg – la ceaun, la test sau la protap. Acesta din urma noi il aranjam, il condimentam si il asezam pe protap, oaspetilor nostrii ramanandu-le placerea de a-l supraveghea/invarti pe vatra special amenajata.