0745 621287 / 0744 516808 / 0760 188338


Home » FAQ » CIORBA CU PERISOARE DE PESTE

CIORBA CU PERISOARE DE PESTE

Perisoare:

– 200 g miez paine alba

– 1 ceapa rasa

– 4 oua mari

– 100 g faina

– piper macinat (dupa gust)

– 1 lingura rasa sare

– 1 lingura marar tocat

– 1 kg peste alb (salau, biban, stiuca dar merge si orice alt peste)

Zeama:

– 3 ardei grasi – 4 rosii coapte – 150 g morcov

– 150 g telina – 100 g pastarnac – 1 ceapa

– 1 l bors – leustean – sare

– peste (ce ramane de la dezosare)

Se toaca bucatele ardeii, ceapa, rosiile, se rad morcovii, telina, pastarnacul
Se pun, in 3 l apa, la fiert
Se dezoseaza pestele
Se fierb, separat, in 3 l apa, oasele ramase de la dezosare
Carnea dezosata se toaca cu painea
Tocatura se amesteca bine cu ceapa rasa, ouale, faina, piperul, sare si mararul
Dupa 30 de minute, la zeama cu legume se adauga apa cu peste, strecurata, sa fiarba 10 minute impreuna
Se pune borsul
Se formeaza perisoare de marimea unei nuci (intr-o lingurita) si se pun in zeama clocotind molcom
Dupa un sfert de ora se ia de pe foc, se aromeaza cu leustean foarte fin tocat

Putin obisnuita mai spre nord, e o ciorba banala la malul Dunarii, unde pestele e totul, si carne si branza!

Obisnuiti-va cu ideea ca, pe fluviu, ceti intalni alte destule mancaruri romano-continentale – chiftele, ardei umpluti, tochituri – facute toate cu peste, toate de o savoare pe masura excentricitatii.

Lingura sa nu ti-o schimbi la mancare, ca nu te mai saturi. (Gorovei)

Comments are closed.