0745 621287 / 0744 516808 / 0760 188338


Home » FAQ » OBLETI PRAJITI

OBLETI PRAJITI

OBLETI PRAJITI

– 2 kg obleti

– 100 g faina

– 200 g malai

– 2 cesti ulei

– sare, cata va place

– Obletii se grijesc bine – se sparg, se scot matele, se spala, se sterg, se sareaza

– Se amesteca faina cu malai

– Se tavalesc bine de tot pestisorii in faina cu malai

– Se incinge tare uleiul si se pun obletii la prajit, pana se rumenesc si se usuca

Taina: Pusi fierbinti pe o hartie sugativa, pestisorii isi lasa grasimea, ceea ce se poarta si e bine.

Untura e o grasime si mai potrivita decat uleiul, caci usuca, coloreaza frumos si face crocanta orice carne, mult mai bine decat alte grasimi.

Orice mujdei, dar mai ales cel cu rosii, fericeste aceasta prajeala.

Oriunde, mai ales pe Dunare dar si pe rauri, se prind obleti (sau alti chitici) cu traista. Ultima data am mancat doua tigai de obleti..la Sebes, nu departe de Mures, si am baut, prin voia sortii si a unor amici „machidoni”, acel excelent Chardonnay de la Murfatlar, prin care intra in casa si in viata sumara a omului miresme de fan ars de soare, arome de flori de salcam dobrogean si parfumuri de migdale dulci. Un vin eveniment, mai ales de cand pivnicerii aromani de la Basarabi se-ngrijesc sa-l aduca spre sec (acum vreo cativa ani il faceau dulce de lesinai!).

In culori senin-aurii, cu gust cuceritor de paine si boabe coapte de strugure, Chardonnay-ul dintre Constanta si Cernavoda e unul din cele mai convingatoare vinuri albe romanesti.

Comments are closed.