0745 621 287 | 0744 516 808


Home » FAQ » SARATURA – AFUMATA

SARATURA – AFUMATA

– 4 scrumbii sarate sau afumate
– 4 cepe rosii
– 4 linguri otet de fructe
– 1 legatura patrunjel

Se taie scrumbia felii subtiri (ca morcovul)
Se asaza intr-un castron de salata
Se taie ceapa pestisori (sic!), se presara peste peste
Se toarna otetul bun si parfumat
Se toaca patrunjelul si se presara peste salata

Unii ii mai pun si o lingura-doua de ulei de masline – doar e salata – sa alunece, altii putina boia, pentru culoare, altii, cei cu relatii si prieteni pe alte meleaguri binecuvantate, pun, de data asta in pahare, tot ca sa alunece, o tuica de Nasaud, o palinca din aceea galbuie, facuta sub perii Mariei Tereza, unde vin ursii si se-mbata de la poama cazuta in iarba.

Dar eu am alta idee, traita si rasverificata, an de an, in Delta Dunarii: ce poate merge cu saratura, acritura si ceapa? Doar o bute de vin!

Si ce vin se poate bea cu butea? Aligote-ul de Sarica, spumegand vesel in cani, proaspat si prietenos cum nu e lumea in care traim.