0745 621 287 | 0744 516 808


Home » Bucatarie

Bucatarie

Specialitati culinare

Din propria experienta, din ce am „furat” de prin bucataria lipovenilor si haholilor Deltei si de pe unde am mai umblat si am mai vazut, am incercat sa adunam la un loc ce este specific si spectaculos (a se citi ”plin de savoare locala”) dintre bucatele Deltei si Dunarii. Multi spun ca am reusit. Asteptam si parerea dvs.

Incepem intotdeauna cu o GUSTARE care „sa mearga” la rachiul/tuica/vodca pe care musai sa o ai la indemana dupa ce te-ai intors din balta (stiti: apa trage!).

Regina incontestabila a acestor gustari este SALATA DE ICRE.

Aperitive

  • Zacusca de peste
  • Drob de peste
  • Piftele de peste
  • Scrumbie marinata
  • Sprot in ulei
  • Raci
  • Scordalea
  • „Chiulca ” cu salata de ceapa

Preparate din peste

  • Bors de peste
  • Supa pescareasca
  • Storceag de somn
  • Ciorba de perisoare de peste
  • Caras prajit cu mamaliga si mujdei de usturoi
  • Saramura
  • Plachie
  • Crap in sos de vin
  • Somn cu smantana
  • Rasol de stiuca – Malasolca,cum se zice la noi
  • Paneuri de somn
  • Stiuca umpluta
  • Scrumbie la gratar
  • Crap pe varza
  • Protap de crap -specialitate din delta
  • Salau cu maioneza si garnitura de cartofi natur
  • Sarmale din peste

Preparate din carne

  • Ciorba de porc/vita/gaina cu taitei de casa
  • Ciorba de fasole cu afumatura
  • Ciorba de perisoare
  • Friptura de porc cu cartofi la cuptor
  • Tochitura dobrogeana
  • Sarmale
  • Snitel vienez
  • Ficatei de pasare cu piure
  • Gratar de pui/porc/carnati
  • Mici
  • Musaca
  • Ostropel