0745 621 287 | 0744 516 808


Home » Bucatarie

Bucatarie

Specialitati culinare

Din propria experienta, din ce am „furat” de prin bucataria lipovenilor si haholilor Deltei si de pe unde am mai umblat si am mai vazut, am incercat sa adunam la un loc ce este specific si spectaculos (a se citi ”plin de savoare locala”) dintre bucatele Deltei si Dunarii. Multi spun ca am reusit. Asteptam si parerea dvs.

Incepem intotdeauna cu o GUSTARE care „sa mearga” la rachiul/tuica/vodca pe care musai sa o ai la indemana dupa ce te-ai intors din balta (stiti: apa trage!).

Regina incontestabila a acestor gustari este SALATA DE ICRE.

Aperitive

  • icre de fasole/fasole batuta
  • zacusca/salata vinete
  • salata dobrogeana/bulgareasca
  • platou afumaturi+branzeturi+ceapa/rosii/castraveti

Preparate din peste

  • Musaca de cartofi cu peste
  • Pui de balta
  • Saramura de peste la cuptor cu sos de usturoi
  • Rapane in sos de vin cu usturo
  • Storceag de somn
  • Scrumbie de Dunare marinata – reteta dobrogeana
  • Scordolea
  • Tarta cu fructe de padure si blat cu lamaie
  • Sprot marinat in ulei
  • Salau pane cu sos de capere si legume trase la tigaie
  • Stiuca umpluta – reteta rapida de Mila 23
  • Raci fierti
  • Stiuca la cuptor cu rozmarin
  • Caras prajit ca in Delta Dunarii – cum se face
  • Crap la cuptor cu garnitura de cartofi
  • Scrumbie de Dunare marinata in sos de rosii

Ciorbe/Borsuri

  • fasole cu afumatura
  • ciolan afumat
  • purcel/vitel/berbecut/miel
  • pui/gaina/rata – cu taitei de casa

Gustari calde

  • friptura porc /mici/
  • drob de miel/berbecut
  • carnaciori – ficatei de pasare

Fel de baza

  • tochitura moldoveneasca
  • tochitura vranceana – cu purcel
  • tochitura vranceana – cu pui
  • tochitura vranceana – cu carnaciori
  • pui la ceaun
  • preparate la gratar
  • pui/purcel/vitel/